Denkt u mee over de Omgevingsvisie?

21-12-2023
165 keer bekeken 0 reacties

In 2024 maken we belangrijke keuzes voor de ruimtelijke inrichting van Sittard-Geleen. Keuzes over woningbouw, klimaat, energie en milieu. Keuzes over hoe wij als gemeente willen bijdragen aan een prettige omgeving. Die keuzes leggen we vast in de Omgevingsvisie. Denkt u (weer) met ons mee?

Waarom een nieuwe Omgevingsvisie?

Sittard-Geleen wil een veerkrachtige gemeente zijn, met een prettige leefomgeving om in te wonen, werken, leren en ontspannen. Nu en in de toekomst. Daarvoor spelen we constant in op nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld als het gaat over klimaat, wonen, energie en milieu.

Als gemeente dragen we een steentje bij aan die prettige leefomgeving, bijvoorbeeld door onze Omgevingsvisie te vernieuwen. Daarin staat welke ontwikkelingen we de komende jaren willen stimuleren. Om zo onze stadscentra, de dorpen, de wijken, de bedrijventerreinen en het buitengebied te verbeteren. De Omgevingsvisie is de basis voor Omgevingsplannen (bestemmingsplannen), en helpt bij het beoordelen als inwoners en ondernemers plannen hebben die niet in het omgevingsplan passen.

Aan de ontwikkeling van onze gemeente werken we samen met u. Daarom gaan we ook graag met u in gesprek over welke keuzes wij als gemeente maken. Keuzes over hoe we de komende jaren onze leefomgeving willen inrichten. Keuzes over wat er op bepaalde plekken wel, óf juist niet (meer) kan. Die keuzes leggen we in 2024 vast in de Omgevingsvisie van Sittard-Geleen. Daarover gaan wij heel graag met u in gesprek. Dat kan bijvoorbeeld op 24 februari en 2 en 9 maart, maar ook online. Denkt u (weer) met ons mee? Binnenkort leest u er meer over op deze website!

0  reacties

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen