Kloostertuin St. Agnetenberg Sittard

Kloostertuin St. Agnetenberg Sittard

Aan de zuidoostkant van het historische centrum van Sittard ligt het voormalige klooster St. Agnetenberg. Een herinnering aan het rijke religieuze verleden van de stad. Het rijksmonumentale klooster ligt al sinds de 17e eeuw op deze plek.

St. Agnetenberg werd tot begin deze eeuw bewoond door de zusters van Kostbaar Bloed. Sinds hun vertrek staat het gebouw leeg. Nu het klooster een nieuwe (woon)bestemming krijgt, willen wij ook opnieuw betekenis geven aan de bijbehorende kloostertuin. Als een groene plek waar mensen kunnen genieten, ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten.

Maar hoe moet deze parkachtige omgeving er straks uit zien? Wat wilt u er graag doen of beleven, en wat is daarvoor nodig? Hoe is deze groene oase straks bereikbaar? En hoe ziet de bebouwing rondom de kloostertuin er in de toekomst uit? Samen met omwonenden, betrokkenen en andere belangstellenden gaan we aan de slag om een ontwerp te maken voor deze nieuwe ontmoetingsplek, van en voor inwoners. Dat doen we met aandacht voor het cultuurhistorische karakter van de tuin. Ook kijken we naar omliggende locaties die in de toekomst opnieuw ontwikkeld worden, zoals het oude klooster, de voormalige Mavo Land van Gulick en woningbouw aan de Leyenbroekerweg. Zo werken we samen aan het versterken van het woongenot en leefklimaat en geven we een impuls aan het centrum van onze karaktervolle stad.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen