Laadpalen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over de aanleg van de openbare laadpalen. Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan hier.

Bent u het niet eens met een locatie waarover in de toekomst een besluit wordt genomen (de blauwe palen)? Neem dan contact op met projectleider Edwin Gerrmann, via e-mail of telefonisch via nummer 14 046.

Over de palen die al gerealiseerd zijn of worden kunt u niet meer meedenken. Hierover heeft afstemming met de omgeving en definitieve besluitvorming inmiddels plaatsgevonden.

Nee. De laadlocaties van de kaart plaatsen we niet allemaal in een keer, maar in fasen. Neemt het gebruik toe in een wijk of er komen vragen van eigenaren van een elektrische auto’s? Dan spelen we daarop in door een of meerdere plekken die al vastliggen, te plaatsen. Dat werkt sneller en effectiever.

Het aantal locaties op de kaart is gebaseerd op data en landelijke en regionale voorspellingen van het aantal elektrische auto's. Hierbij houden we rekening met een zoveel mogelijk dekkend netwerk aan laadinfrastructuur.

Iedereen die elektrisch rijdt, kan en mag de openbare laadpaal gebruiken. De parkeervakken zijn alleen bedoeld voor het opladen van elektrische auto's. U mag er dus niet parkeren als u uw auto niet oplaadt.

Dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. We willen de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen in onze gemeente plaatsen. De locaties bepalen we met hulp van informatie die we krijgen van de netbeheerder. We letten erop dat er voldoende laadmogelijkheden zijn.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen