Laadpalen

Planning

Om de locaties van de nieuwe, openbare laadpalen vast te stellen, doorlopen we een aantal stappen. De laadpalen worden pas aangelegd nadat er een definitief verkeersbesluit over is genomen. Tot die tijd kunt u op verschillende momenten meedenken en reageren.

Reageren op de voorgestelde locaties 

Van 7 april tot en met 4 mei 2022 kon u via deze website meedenken over de locaties. De resultaten van deze meedenksessie zijn verwerkt. Op basis hiervan heeft een aantal laadpalen een iets andere plek gekregen. En een aantal palen wordt bij nader inzien niet aangelegd. Voor 73 laadpalen is nu een plek bepaald. Over deze palen kon u ook weer meedenken, door te reageren op het ontwerp verkeersbesluit. Dit lag van vrijdag 25 november t/m vrijdag 9 december 2022 ter inzage.

Definitief verkeersbesluit

De zienswijzen op het ontwerp verkeersbesluit zijn verwerkt. Het definitief verkeersbesluit lag van 17 februari tot 31 maart 2023 ter inzage. Op basis hiervan is voor één locatie een intrekkingsbesluit genomen. Voor de overige 72 locaties is nu het verkeersverzamelbesluit definitief vastgesteld. 

Dit betekent dat Vattenfall gaat starten met het plaatsen van de laadpalen. 

We houden u via dit platform en via andere (online) kanalen van de gemeente op de hoogte over de planning voor de volgende laadpalen.

Besluitvorming resterende laadpalen

Voor de twee laadpalen die niet in het verkeersbesluit zijn meegenomen (Grote Tienden in Grevenbicht en Horatiusstraat in Sittard), worden nieuwe locaties gezocht. U kunt hierop dan ook weer reageren. Wij informeren u hier tijdig over.

NB. In 2021 hebben we het verkeersbesluit voor de eerste 20 laadpalen vastgesteld in samenspraak met de omgeving. Deze laadpalen worden vanaf maart 2022 geplaatst. Over deze laadpalen kunt u niet meer meedenken (dit zijn de groene locaties op de overzichtskaart).
 

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen