Kleine Steeg Sittard

Toekomstvisie 2030 & Kleine Steeg

Onze ambitie voor Kleine Steeg sluit nauw aan bij twee doelstellingen van de Toekomstvisie 2030: de gezonde stad en de duurzame stad.

De toekomstvisie is ons kompas, we zoeken de energie in de samenleving op, verkennen nieuwe oplossingen, leren van elkaar en durven dingen ook anders te doen. Zo doen we dat in Sittard-Geleen!

De gezonde stad

In 2030 zijn en voelen inwoners zich gezonder. Als iemand buiten de boot dreigt te vallen, helpen we elkaar. We hebben oog voor mensen met een beperking of handicap. Iedereen kan meedoen. Op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in onze vrije tijd. We zitten lekker in ons vel en hebben vertrouwen en zin in de toekomst.

Dat doen we bijvoorbeeld door sociale contacten te stimuleren. We ontmoeten elkaar op uitnodigende plekken in de eigen buurt of kern. We bevorderen een gezonde leefstijl, sport en bewegen. We hebben aandacht voor gezonde voeding. Waar zorg nodig is, organiseren we dat zo veel mogelijk thuis.

In onze stad krijgt iedereen de kans zich een leven lang te ontwikkelen, jong en oud. Er zijn volop mogelijkheden, onderwijs in alle soorten en maten. En je doet in je eigen gemeente op veel boeiende en uiteenlopende werkplekken nieuwe ervaringen op. Of het nu om zorg, chemie, logistiek, toerisme of auto-industrie gaat.

De duurzame stad

In 2030 is Sittard-Geleen een stad waar het goed en veilig leven is, voor jong en oud. Voor onze huidige inwoners en voor nieuwe mensen. Met aandacht voor de kwaliteit van de woon- en leefomgeving. Groen en water zijn nóg meer met elkaar verbonden en het aantal soorten dieren en planten groeit.
We bieden een breed woningaanbod in typen, prijsklassen en gebruik. Je kunt hier heel landelijk, maar ook stedelijk wonen. We bouwen en renoveren met duurzamere materialen. Onze energie is duurzamer en maakt gebruik van zon, wind en restwarmte van onze industrie. De openbare ruimte richten we klimaatbestendig in. Zo laten we ons niet verrassen door hitte of heftige buien. We zorgen voor een veilige leefomgeving. Criminaliteit bestrijden wij ook door mensen een ander perspectief te bieden.

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen