Bijeenkomst bewoners en ondernemers nieuwe inrichting De Wieër

14-12-2023
0 reacties

De aftrap voor het project 'Herinrichting De Wieër' is op 28 november gegeven. Bewoners en ondernemers dachten samen met ons na over belangrijke onderwerpen voor het ontwerp van de nieuwe inrichting. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen van die avond:

De aftrap voor het project 'Herinrichting De Wieër' is op 28 november gegeven. Bewoners en ondernemers dachten samen met ons na over belangrijke onderwerpen voor het ontwerp van de nieuwe inrichting. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen van die avond:

1. Verkeer en veiligheid

In de Wieër wordt vaak op verkeerde plekken geparkeerd. Dat leidt soms tot onveilige situaties. Ook wordt er wel eens tegen de richting in gereden. Het verkeer wordt daardoor soms als chaotisch ervaren. Alleen bestemmingsverkeer toestaan kan dit verbeteren. Een betere scheiding van voetgangers en overig verkeer biedt meer veiligheid. Het eenrichtingsverkeer omdraaien lijkt een goed idee. Dat leidt tot minder sluipverkeer en de parkeerplaats bij het Hilton hotel is beter bereikbaar. Een betere  scheiding tussen de in- en uitrit van de ABC parkeergarage en De Wieër is zeer gewenst.

2. Parkeren

Er is veel ergernis over fout geparkeerde bestelbussen en vrachtwagens. Met name voor de uitgangen van inritten en garageboxen. Ook parkeren op plekken waar dat niet mag in de Parklaan en De Wieër leidt tot veel ergernis. Bewoners vragen om vaste plekken voor laden en lossen in een nieuw ontwerp voor de Wieër.

3. Inrichting perken en kunst

Bewoners vragen om planten en perken die het zicht niet belemmeren:

  • vergroening en bijvoorbeeld kunst bij het kapelletje;
  • vergroening van de gevel van de parkeergarage;
  • straatkunst op de garageboxen;
  • het verplaatsen van de glasbak.

Een enkele bewoner vraagt om een beperkt aantal bankjes in de nieuwe inrichting. Maar de bankjes bij het kunstwerk in de Wieër zijn pas geleden weg gehaald door overlast.

4. Duurzaam inrichten

Voorstellen voor een duurzame nieuwe inrichting:

  • opvangen van regenwater onder de straat;
  • bomen behouden;
  • deze opvang ook gebruiken voor de bomen en perken.

Het projectteam neemt de onderwerpen van de bewoners en ondernemers, waar mogelijk, mee in het ontwerp van de nieuwe inrichting. Dit ontwerp wordt tijdens de volgende bijeenkomst voor bewoners en ondernemers gepresenteerd en besproken.  

Afbeeldingen

0  reacties

Contact

www.sittard-geleen.nl
Gemeente Sittard-Geleen
Postbus 18
6130 AA Sittard
tel. 14 046
Stuur ons een bericht

MetSittardGeleen is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen

Logo Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Cookie-instellingen